,   ,  

Cépage Syrah

Van: Domaine Gayda

Deze Syrah van Domaine Gayda komt van verschillende lagen kalksteen, zandsteen, leisteen en graniet. Dieprood rood met paarse reflecties. Op de neus aroma's van zwarte peper, zoethout en braambes. Vol in de mond met zachte tannines en kruidige tonen. Subtiele houtaroma's door veroudering van drie maanden in gebruikte barriques. Deze wijn begeleidt een sappige biefstuk en gegrilde groenten, evenals rijpe kaas van schapenmelk.
Verwachte levertijd: Z.s.m. binnen 7-28 dagen
Prijs:€ 9,49
Add to wishlist
Frankrijk (Languedoc Roussillon)
Syrah / shiraz
13%

2014: 1 Star Guide Hachette
2014: 17/20 pnt. Jancis Robinson

Fles (Schroefdop)
,   ,  

Wijnprofiel
Vul hier je Smaakprofiel voorkeuren in zodat ByEmy je kan adviseren op basis van je persoonlijke SmaakprofielVerwachte levertijd Z.s.m. binnen 7-28 dagen
Merk / Wijnhuis Domaine Gayda
Wijnhuis / Manufacturer omschrijving Vincent Chansault is erg sympathiek maar ook een beetje gek. Wijn gek. Hij is waarschijnlijk de reïncarnatie van een wijnstok die herboren werd als een mens. Daarom is het bijna logisch dat hij ecologisch duurzame wijnen vol leven kan maken. Chansault is slechts een van de vijf wijnliefhebbers die sinds 2003 DOMAINE GAYDA runnen, ongeveer 25 kilometer ten zuidwesten van Carcassonne in de Languedoc. Het landgoed werd in 1749 op zijn huidige locatie gesticht als een post-relaisstation aan de "Chemin de Moscou". Later werd het een wijnmakerij en tegenwoordig herbergt het ook een wijnschool, een restaurant en gastenkamers. De "Arbre de Moscou", een nu verdwenen, machtige dennenboom die naast het landgoed stond, was ooit een mijlpaal voor de Andes-vliegers in de jaren 1920,
Tot op heden is er veel activiteit rond het thema wijn, dat hier letterlijk wordt bewoond. Het is een open relatie met het internationale team van de Engelsman Tim Ford en regelmatige evenementen zoals Soirées, wijnproeverijen, wijn en kooklessen trekken veel bezoekers. Zo ontstaat er naast een constante uitwisseling ook een gezond zicht van buitenaf, waarvoor men heel open is. De 30 hectare aan wijngaarden liggen verspreid over verschillende locaties in de Languedoc. Dit heeft het grote voordeel dat DOMAINE GAYDA toegang heeft tot verschillende terroirs. Uitgelegd uitgangspunt hier is de geïntegreerde wijnbouw en dus worden de wijngaarden in toenemende mate organisch beheerd. De regels "Figuur libre", "Chemin de Moscou" en "Villa Mon Rêve" zijn al biologisch gecertificeerd. Alle wijnen worden geproduceerd in onze eigen kelder.
Het lange-termijndenken en de diepe passie van de domeinbeheerders brengen wijnen voort die allemaal van hoge kwaliteit zijn, terwijl ze begrijpelijk, eerlijk en betaalbaar zijn.
Druif omschrijving Syrah / shiraz
Inhoud Fles
Alcohol percentage 13%
Awards Jancis Robinson
Awards omschrijving

2014: 1 Star Guide Hachette

2014: 17/20 pnt. Jancis Robinson

Afsluiting Schroefdop
Wijnbouw Biologisch
Serveren met Deze wijn begeleidt een sappige biefstuk en gegrilde groenten, evenals rijpe kaas van schapenmelk.