,   ,  

Mixdoos Casa Primicia (3 flessen) N.V.

Van: Bodegas Casa Primicia

Bodegas Casa Primicia Joven Tinto: 100% Tempranillo.Opvallend florale, subtiel gekruide, vrijwel houtvrije expressie met de geuren van bessen en cassis. Meteen raak en buitengewoon aantrekkelijk. Vanaf het eerste mondcontact is het: “wat een heerlijke krokant-kruidige materie is dit!”. Sappig, mondvullend en met vriendelijk blijvende contrasten dankzij het discrete zuurgehalte en de licht rulle, zachte blijvende tannines. Sympathieke eenvoud met een hoogst verleidelijke vruchtenconcentratie. Breed inzetbare lunch-/dinerwijn: gevogelte, sappig kalfsvlees, konijn, zwezerik en op de huid gebakken vis.
Bodegas Casa Primicia Crianza: 100% Tempranillo. In de kleur krachtig, gloedvol en iets roestig rood. De neus is klassiek, maar aangenaam zoet-frisse houtinvloed (zoethout) in een boeket met rijpe vruchten en florale tonen: moerbei, frambozen en aardbeienjam. Aangenaam volle aanzet en satijnzachte textuur. Volle smaak met een heel goede balans, de juiste, zachte frisheid en harmonische tannines (12 maanden op Amerikaans eikenhout). Mooie tonen van zwarte vruchten (braam en cassis), houtteer en tabak. Goede, moderne Rioja met klassieke kwaliteiten. Gemakkelijk inzetbare dinerwijn en een zeer geschikte begeleider van grillades (rund, kalf, lam en varken), stoofgerechten en op de huid gebakken, harde vis. Ook zeer geschikt als ontspannend glas buiten de maaltijd met wat smakelijke tapas onder handbereik.
Bodegas Casa Primicia Rioja Blanco: 45% Chardonnay en 55% Viura. De kleur is stro-groenachtig geel en helder. Geur toont complex en intens, tonen van fruit, peer, perzik, banaan goed begeleid door rijping op hout. De smaak is zeer zacht en vol. Goede zuurgraad die langdurige aanhoudt.

Verwachte levertijd: 2 Dagen
Prijs:€ 33,99
Add to wishlist
Spanje (Rioja)
Mixdoos
,   ,  

Wijnprofiel
Vul hier je Smaakprofiel voorkeuren in zodat ByEmy je kan adviseren op basis van je persoonlijke SmaakprofielVerwachte levertijd 2 Dagen
Merk / Wijnhuis Bodegas Casa Primicia
Wijnhuis / Manufacturer omschrijving

Bodegas Casa Primicia is eigendom van de familie Madrid Castaneda, een klein wijnhuis in Laguardia, maar wel een van de beste huizen van de Rioja Alavesa. Sinds de sympathieke Iker Madrid samen met wijnmaker Fernando Domingo het wijnhuis runt, zijn er belangrijke stappen gezet om te moderniseren. De moderne wijnmakerij bevindt zich buiten de stad. Maar de oude keldertunnels van het wijnhuis, bevinden zich in een van de oudste gebouwen van de stad. De wijn rijpt hier in eiken vaten, meestal van Frans eiken. Lang contact met de pulp en de druivenschillen tijdens en na de gisting is een van de principes van wijnmaken. De kwaliteit en rijpheid van de druiven is prachtig en het is niet verwonderlijk dat het wijnhuis erin geslaagd is meerdere malen op Robert Parker's 90 punten lijst te komen, ook worden ze door Mundus Vini beoordeeld als de beste wijnen in hun klasse.
Voor een wijnmakerij is het belangrijkste moment van het jaar de oogst, zo ook bij Bodegas Casa Primicia. Na een periode waarin de zorg en monitoring van het rijpingsproces van onze wijngaarden al onze aandacht heeft opgeslokt, komt uiteindelijk de oogsttijd. Het proces begint met het overbrengen van de geoogste druiven zo snel mogelijke naar de wijnmakerij te brengen, op deze manier behouden we de beste kwaliteit van de druiven, belangrijk voor de fermentatie. Zodra de gistingsprocessen zijn voltooid, zullen de verkregen wijnen volgens hun fysieke en organoleptische eigenschappen worden bestemd voor of jonge wijn of crianzas. Dit is een cruciaal moment. Vanaf dit moment zullen de wijnen die voor veroudering bestemd zijn een tijdje in vat blijven, later op dezelfde manier als de jonge wijnen, ze worden verduidelijkt, ze worden zeer zacht gefilterd en ze worden gebotteld. Het gedetailleerde proces lijkt eenvoudig, maar is vol van complexiteiten die tot in de kleinste details moeten worden opgevangen en gemonitord, met als uiteindelijk doel het verkrijgen van de beste kwaliteit in onze wijnen.


Jaar N.V.
Inhoud Mixdoos
Wijnbouw Duurzaam