Alle wijnen,   ,  

Mixdoos Valturio (6 flessen)

Van: Valturio

3x Azienda Agricola Valturio Olmo: Sangiovese en Montepulciano. De druivenoogst vindt plaats in Oktober. Maceratie, alcoholische gisting onder gecontroleerde temperatuur. Rijping 12 maanden in 25 hl vaten, met een veroudering van 6-8 maanden in de fles. De Olmo is een helder robijnrode wijn met een heerlijke intense neus, fruitig, met tonen van kersen, granaatappel en bloemige aroma's die doen denken aan rozenbottel. De smaak is goed geconstrueerd, zacht en delicaat, rijk aan fluweelachtige sensaties. Goede structuur, levendig en een lange afdronk.


3x Azienda Agricola Valturio Valturio: 100% Sangiovese. Dit is het vlaggenschip van Valturio en is een van de grote wijnen uit Italië. Dat wordt ondersteunt door 3 jaar achter elkaar ‘Tre Bicchieri’ te verkrijgen van de Gambero Rosso. Valturio is de prijswinnende Sangiovese en op wijngebied het mooiste dat Marche te bieden heeft. De wijn is zacht en complex met nobele tannines, heeft een houtopvoeding van 12 maanden in Frans eiken en 6 maanden op fles en toch maar 13.5% alcohol. De geur is zoals de wijnmaker en de wijn: elegant en complex. Vol, zacht en harmonisch in de mond. Rijk in fluweel gladde sensaties. Overtuigend, krachtig, zacht en complex met mooie tannines. Kersen, bloemen, marsepein, een klein zuurtje en een vleugje sinaasappelschil. Heerlijk weelderige en fijne, met een bijna likeur-achtige, zoetheid die overheerst. Deze middel tot volle wijn heeft een fluweelachtige textuur en is zeer goed direct drinkbaar. Maar een tijdje in de fles zal ervoor zorgen dat de wijn nog meer gaat pronken met haar complexiteit.

Verwachte levertijd: 2-7 Dagen
Prijs:€ 79,99
Add to wishlist
Italië (Marche)
Alle wijnen,   ,  

Wijnprofiel
Vul hier je Smaakprofiel voorkeuren in zodat ByEmy je kan adviseren op basis van je persoonlijke SmaakprofielVerwachte levertijd 2-7 Dagen
Merk / Wijnhuis Valturio
Wijnhuis / Manufacturer omschrijving

Azienda Agricole Valturio werd opgericht door Adriano Galli en Isabella Santarelli in 2002 met het doel, herstel van de productie van wijn te Montefeltro volgens eeuwenoude tradities, die dateren uit de tijd van de hertogen van Montefeltro. Azienda Agricole Valturio is gelegen in Caltravaglio, op een hoogte van 450 meter, met uitzicht over het geheel van Marcerata Feltria, van de vlakte waar de Romeinse gemeente Pitinum Pisaurense vroeger was, tot de achttiende eeuw een dorp met het oudste kasteel. De wijngaarden bevinden zich in het hart van Montefeltro, op gelijke afstand van Urbino, San Marino en San Leo. De wijngaarden strekken zich uit over acht hectare in de vorm van een amfitheater. De wijnstokken zijn meestal Sangiovese, maar er zijn ook een paar duizend wijnstokken Alicante, dezelfde soorten waren aanwezig in het gebied ten tijde van de hertogen van Montefeltro, de heren van Urbino. Het merendeel van de planten zijn kloon selecties van de Sangiovese wijnstok. Valturio is een producent die veel waarde hecht aan duurzaamheid en produceert daarom 100% biologische wijnen.


Zoals gezegd zijn Adriano Galli en Isabella Copertina de wijnmakers van Azienda Agricole Valturio. “Valturio is voor ons een droom die uitkomt. Met ons bedrijf en met onze wijn hebben we geprobeerd een stem te geven aan een vergeten wijntraditie, die dateert uit de Renaissance en de geschiedenis van Montefeltro. We kozen voor deze plaats, omdat wij hier in de Montefeltro, onze wortels hebben en we het volledige potentieel van de wijngaarden weer naar boven wilde halen door de originele druivenrassen weer te gaan verbouwen; de Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Merlot en Pinot Noir. Alles doen we hier met een enorm respect voor het milieu en een perfect uitgebalanceerd ecosysteem, we willen de natuur bewaren en met zorg en liefde beschermen. Daarom doen we alles volgens biologische en biodynamische principes. En proberen we onze wijnen de liefde voor de wijntradities en het land te laten vertellen.”


Wijnbouw Biologisch